Képek, festmények lakásokba, otthonokba

 

Környezetünk összhangját a különböző berendezési tárgyakon túl a díszítő elemek is meghatározzák, ezen belül a fali dekoráció.

 

Szeretjük az üres falainkat képekkel díszíteni. Mindezek a megfelelő stílusú és színvilágú festmények adják meg otthonunk egyedi, csak ránk jellemző karakterét. A legszebb, legkarakteresebb festmények sem tudják ?feldobni? a harmónia nélküli belső teret, a rosszul kiválasztott képek pedig a legjobban megtervezett otthon hangulatát is elronthatják.

 

Nagyon fontos, hogy bátran alkalmazzuk a kontrasztok adta lehetőségeket. Egy modern berendezésű lakásba ellenpontként feltehetünk a falra klasszikusabb hangulatú képet, vagy egy adott színvilágú helyiségbe kerülhet akár teljesen eltérő szín-hangulatú festmény.

Bármilyen rendezőelvet találunk is ki, minden esetben legyünk mértékletesek.

 

Az otthonunkban található kiegészítők közül a képek talán a legfontosabbak, hiszen folyamatosan ?szem előtt vannak?, befolyásolják a helyiség térbeli hatását, hangulatát, dísze az adott szobának. Ha belépünk egy helyiségbe, a bútorok után a képeket látjuk meg elsőként, s ezzel mindjárt egy hangulatot is kapunk általa.

 

Az értékes műalkotások elhelyezése és jó megvilágítása igen fontos, ezért azok kiválasztása nem könnyű feladatok. A megfelelő, festményekhez illő keretek kiválasztása is komoly körültekintést igényel.

 

Minden esetben tervezzük meg előre, hogy melyik falfelületen milyen képet szeretnénk látni. Természetesen itt fontos a méret, a szín, a stílus pontos meghatározása. A képek falra helyezésénél ne feltétlenül a szimmetriát tekintsük egyedüli támpontnak, inkább a színek, a formák egyensúlyára törekedjünk. Legtöbbször előforduló hiba, hogy a képeket túl magasan vagy nagyon alacsonyan helyezik fel. Tegyük a képeket egy átlag ember szemmagasságába! A kisebb képeket két-három sorban is felakaszthatjuk egymás alá, de elszórtan is elhelyezkedhetnek a falon.

 

A Lambing Pictures Collection minden esetben törekszik a stílus, a színharmónia megteremtésére, a formák egyensúlyára.

 

Kérésre egyedi tervezést is vállalok, sőt, az utóbbi időben megnőtt ezen megkeresések száma. Megrendelőim közül egyre többen szeretnének egyedi, csak az ő otthonukban található, oda tökéletesen illeszkedő festményeket, dekorációs képeket.

 

Ezen esetekben a helyszíni felmérést követően, grafikai tervezések bemutatása és kiválasztása után egy pontos látványterv elkészítése következik. Ekkor már könnyű feladat a megfelelő képet kiválasztani. Ha megtaláltuk a nekünk tetsző képet, sor kerülhet a festmény vagy művészi dekorációs kép megalkotására.

 

A kép készülhet selyemre, művészvászonra, művész papírra. A keretezés történhet hagyományos módon, vakrámára feszítve, üveg alatt paszpartuval stb.

Az eddigi megkeresések és elégedett megrendelőm bátorítanak minket arra, hogy a jövőben is tovább alkossak ezen a piacon, s minél több lakást, otthont tegyek egyedivé, harmonikussá, hangulatossá.