Festmények, faldekorációk szállodákba, hotelekbe, panziókba

 

A számos megrendelés hatására született meg munkám új stílusirányzata, a ?hotel art? stílus, amelynek lényege, hogy kifejezetten a szállodák ízlésvilágának megfelelően készítem festményeinket, dekorációs képeinket.

 

A szállodák, panziók, és egyéb szálláshelyek megfelelő fali dekorációja hosszútávon biztosítja partnereink részére a visszatérő vendégkör szélesítését. A különböző kiegészítők ? s ezen belül a fali képek ? összhangja lényeges szempont a vendégek jó közérzetének megteremtésében.

Ezen összhang létrehozásában nagyon fontos a dekorációs képek szín- és formavilágának, méretének, keretezésének pontos meghatározása. Mindezek elengedhetetlenek a vendégek komfortérzetének növeléséhez.

 

A szobák hangulatához illeszkedő képek, festmények kiválasztásához képzőművészeti alkotó munkára van szükség, mind a helyszín feltérképezését, mind a tervezést, s az elkészítést illetően.

 

A belső térnek megfelelő alkotások kiválasztásának és elhelyezésének végtelen lehetőségei vannak. A nagyobb méretű alkotások elkészíthetők több darabból is, mintegy mozaik-látványként elhelyezve a falon. A standard méretek a falfelület ?közepén? helyezkednek el, míg a kisebbeket elszórtan érdemes a falfelületre feltenni, így a szoba akár nagyobb térbeli hatást kelthet.

 

A képek a szállodában egységesen koncepció alapján kerülnek megtervezésre. Ugyanazon hangulat érvényesül a recepción, a szobákban, a folyosókon, a szivarszobában, az étteremben, valamint a wellness részlegen.

 

A témákat tekintve a festmények, dekorációs képek követik a ma épülő szállodák stílusát, hangulatát. Az alábbi stílusban készítettem festményeket, dekorációs képeket a közelmúltban épült és újonnan épülő négy- és ötcsillagos szállodákhoz:

  • absztrakt, figuratív, tájképek, városképek, art deco, szecessziós képek, barokk stílusú képek, minimál art képek, virágos képek, kínai, japán és egyéb, keleti témájú képek.

 

Festményeink hol selyemre, hol művész vászonra, keretezve, illetve vakrámára feszítve készülnek.

 

Úgy gondolom, fontos szempont a festmények és különböző dekorációs alkotások kiválasztása mellett a keretezés megfelelő technikája és annak összehangolása egyéb belsőépítészeti kiegészítőkkel.

 

Munkám során ? a helyszín megtekintésekor és felmérésekor ? a belsőépítészeti és színdinamikai szempontok figyelembevételével kiválasztjuk a megfelelő stílusú képeket, majd számítógépes látványtervek bemutatása után elkezdődik a képek megalkotása.

 

Az eddigi megkeresések és elégedett megrendelőim bátorítanak minket arra, hogy a jövőben is tovább alkossak ezen a piacon, s a külföldi szállodákhoz hasonlóan hazánkban is népszerűsítsük a hotel art stílust: